Showing posts with label MCQ. Show all posts
Showing posts with label MCQ. Show all posts

Algorithm


​1.Fastest Sorting alogithm ?
Ans:Merge
2.which is the not dynamic programming ?
Ans: Primes algorithm

​​3.Which algorithm will gives best performance 
when array is half or almost sorted ?
Ans:  Insertion sort
​​

4.To sort the records from large to small number 
and print the largest number ?
Ans: Option with Desc limit 1


5. Algorithm category.. ?
Ans : Minimum coupling and increase cohesion

html


1.All html tags have closing tags ?
Ans: false

2. which is the invalid field in HTML5 ?
Ans : Day

3. Which is invalid escape sequence in javascript ?

Ans : /e

4. a:link,a:visited {
background-color : red;
}
a:hover {
background-color : green
}
<a href = "abc.html">Click me </a>


Ans:will create a link having background color
 red and on moving the pointer background color
 will be green



5.what is command for order list with roman number ?
Ans: <ol type='I'>
​6.Which is not css unit ?
Ans: ut

7.<p>top news </p>
<blockquote url: hindu  news…. Com</blockquote>

Todays news block quote display or not ?


Ans : True


8.Which tag is used to emphasize the text.. ?
Ans : <emph> or <em>

9. p{
      color:green
     }
     <p>xyz</p>
     Paragraph is printed in which color

Ans :Green
10. Emphasing the text in html … ?

Ans : <em>

11. Tag which is not for formatting text ?

Ans : <p>

12.Syntax of background image in css ?
Ans: background-image

java program

                                         JAVA CODE 
 

JAVA Proctored Assessment on 17th  Dec                        



 

JAVA Proctored Assessment on 28th  Dec 


 


JAVA Proctored Assessment on 15th  Jan 


 


JAVA Proctored Assessment on 25th  Jan 



 

JAVA Proctored Assessment on 10th  Feb 



 

JAVA Proctored Assessment on 13th  Feb 



 

JAVA Proctored Assessment on 2nd march




        java proctored assessment on 19 june



IT Consulting Industry


IT Consulting Industry

•True
•All of them
•Nolan and bennigson
•1900
•IT consulting Industry

Code of Conduct


Code of Conduct


•Prohibited
•No
•All except calendar
•Refrain
•All except prohibited drug use

TCS PA PLSQL MCQs

 TCS PA PLSQL MCQs

1.What type of join in below statement..?
Select column name(s) from table1 T1 , table2 T2 Where condition;
1.self join
 


2.Plsql question with global variables and local variables
1.95,95
2.95,195
3.195,195
4.Error


3.How many types of indices are present in sqlserver ?
1.2
2.1
3.3
4.4


4.Sql command-
1.select age where age between 30 and 100
2.select age where age(30,100)
3.select age where age>=30 and age<=100


5.Which is the invalid command in sql?
 
Fetch
 


6.To increase the size of a column in SQL.. ?
ALTER TABLE table_name MODIFY column_name datatype(new_size)


7.One question from plsqlwas” the upward to lower flow in a loop is ....?”
 
reverse
 


8.SQL Query used to search details based on the 1st character in a column..?
Select * from table_namewhere name like ‘(char)%’;


9.What is purpose of type and rowtype..?
 TYPE provides datatype of a variable and ROWTYPE provides record type that represents a entire row of a table or view or columns selected in the cursor


10.Procedure can be called in how many ways

using execute command
calling the name of the procedure from other plsqlblock


11.What will happen(pl/sqlcode)Exit when (c1%rowcount>5) or (c1%notfound)


 terminate loop when row count is greater than 5 or when no data found


12.Which are the types of conditional statements in plsql? 

IF THEN END IFIF THEN ELSE END IFIF THEN ELSIF END IF
 

 

14.We cannot use where clause with truncate.
1.True
 


15.What is the output of the below query?
select left('Welcome to PLSQL',3)
1.wel
 


16.Sql command to drop the column in specific table.. ?

alter table tablenamedrop column columnname

17.What type of join in below statement..?

Select column_name(s) from table1 T1 , table2 T2
 Where condition;

Ans: self join


18. Plsql question with global variables and local 
variables

 Ans :Error
19. How many types of indices are present in sql server ?

Ans: 2
20.SQL Query used to search details based on the 
1st character in a column..?

Ans : Select * from table_name where name like 
‘(char)%’;


21 sql command to drop the column in specific table.. ?

Ans : alter table tablename drop column columnname


22. Sql command correct syntax to check between the 
values .. ?

Ans : BETWEEN val1 and val2
23.  which is the invalid command in sql ?

Ans :Fetch
24. what is the exit condition … plsql ?

Ans : exit when SQL%NOTFOUND

TCS PA Unix MCQs

TCS PA Unix MCQs

TCS PA Unix MCQs


1.To copy two files in a new files ?

cat file1 file 2 > file 3
 

2.To sort the records from large to small number and print the largest number ?

 Option with Desc limit 1
 

3.Grep tata.*services$//multiple answer question

which has tata --service –may contain anything like consultancy , conference etc..
 

4.To remove a folder  which have files

    rm –rf
 
 

5.Grep –v java// multiple answer question

options which doesn’t contain the java word in the line is the answer
 

6.S=0 {s=s+$2}
Avg of second column
Sum of second column
 

​7.Unix command to remove duplicates in line  ?
1.sort –u
2.sort unique
3.uniq
4.unique
 

8.What is output of below commands.. ?
grep –o cat animal.txtgrep ‘cat’ animal.txt

1.cat cat
 
 

9.File and directory permission access will be done by which command ... ?
chmod
 

10.On update cascade ensures what .. ?
1.Data integrity
 
 

11.Delete lines from ‘this’ file .. ?
 
Sed/’this’/d file
 
12.String ‘llp’ file case insensitive.. ?
1.Grep –i‘llp’ file.txt
 
 

13.Compress file in unix.. ?
 
  Zip
  gzip
 

14.Pattern match at beginning of file ?
 
          ^pat
 

15.Length of longest file .. ?
 
Wc –L <filename>
 

16.Sort file1| uniq–u
Sort the file name file 1 and diplaysdistinct lines
 
 

17.Query to delete primary key constraints .. ?     
Drop
 

18.To print first line from file1.txt use,
 
    awk 'NR==1' file1.txt   
    head -1 file1.txt     
    sed -n '1p' file1.txt
 

19.What is output of below command 
awk'BEGIN{s=0 while(s<55){print s; ++s}}'
 
  syntax error.     
 


20.To count only words from which command is used ?
1.wc filename
2.wc -w filename
3.wc -word filename
 

21.S=S+$2.. ?

 
     sum of second column
 


22._____displays all environment variables

     env
 

 

23.in order to determinvalue of a variable use the command?
 
  set
 

24.What are three main components of the Unix Architecture
 
 kernel,shell,utilities
 

25.When a process finished its execution and exit status not received by the parent, the process state becomes...
Zombie