html


1.All html tags have closing tags ?
Ans: false

2. which is the invalid field in HTML5 ?
Ans : Day

3. Which is invalid escape sequence in javascript ?

Ans : /e

4. a:link,a:visited {
background-color : red;
}
a:hover {
background-color : green
}
<a href = "abc.html">Click me </a>


Ans:will create a link having background color
 red and on moving the pointer background color
 will be green



5.what is command for order list with roman number ?
Ans: <ol type='I'>
​6.Which is not css unit ?
Ans: ut

7.<p>top news </p>
<blockquote url: hindu  news…. Com</blockquote>

Todays news block quote display or not ?


Ans : True


8.Which tag is used to emphasize the text.. ?
Ans : <emph> or <em>

9. p{
      color:green
     }
     <p>xyz</p>
     Paragraph is printed in which color

Ans :Green
10. Emphasing the text in html … ?

Ans : <em>

11. Tag which is not for formatting text ?

Ans : <p>

12.Syntax of background image in css ?
Ans: background-image

No comments:

Post a Comment