TCS PA PLSQL MCQs
1.What type of join in below statement..?Select column name(s) from table1 T1 , table2 T2 Where condition;
1.self join
2.Plsql question with global variables and local variables
1.95,95
2.95,195
3.195,195
4.Error
3.How many types of indices are present in sqlserver ?
1.2
2.1
3.3
4.4
4.Sql command-
1.select age where age between 30 and 100
2.select age where age(30,100)
3.select age where age>=30 and age<=100
5.Which is the invalid command in sql?
Fetch
6.To increase the size of a column in SQL.. ?
ALTER TABLE table_name MODIFY column_name datatype(new_size)
7.One question from plsqlwas” the upward to lower flow in a loop is ....?”
reverse
8.SQL Query used to search details based on the 1st character in a column..?
Select * from table_namewhere name like ‘(char)%’;
9.What is purpose of type and rowtype..?
TYPE provides datatype of a variable and ROWTYPE provides record type that represents a entire row of a table or view or columns selected in the cursor
10.Procedure can be called in how many ways
using execute command
calling the name of the procedure from other plsqlblock
11.What will happen(pl/sqlcode)Exit when (c1%rowcount>5) or (c1%notfound)
terminate loop when row count is greater than 5 or when no data found
12.Which are the types of conditional statements in plsql?
IF THEN END IFIF THEN ELSE END IFIF THEN ELSIF END IF
14.We cannot use where clause with truncate.
1.True
15.What is the output of the below query?
select left('Welcome to PLSQL',3)
1.wel
16.Sql command to drop the column in specific table.. ?
alter table tablenamedrop column columnname
17.What type of join in below statement..?
Select column_name(s) from table1 T1 , table2 T2
Where condition;
Ans: self join
18. Plsql question with global variables and local
variables
Ans :Error
19. How many types of indices are present in sql server ?
Ans: 2
20.SQL Query used to search details based on the
1st character in a column..?
Ans : Select * from table_name where name like
‘(char)%’;
21 sql command to drop the column in specific table.. ?
Ans : alter table tablename drop column columnname
22. Sql command correct syntax to check between the
values .. ?
Ans : BETWEEN val1 and val2
23. which is the invalid command in sql ?
Ans :Fetch
24. what is the exit condition … plsql ?
Ans : exit when SQL%NOTFOUND